Färskostbollar med pärltomater

Färskostbollar

rskostbollar med pärltomater

12 st

200 g färskost (exempelvis Philadelphia naturell)
200 g fetaost
1 tsk örtsalt
1 tsk dill
0,5 tsk svartpeppar
12 st pärltomater
1 dl krossade hasselnötter
0,5 dl svarta sesamfrön (går också med vanliga ljusa)
1 dl hackad gräslök

 

1. Lägg färskost och fetaost i en skål och tillsätt kryddor. Mixa samman med en stavmixer eller vispa med en elvisp. Ställ i kylskåpet i ca 15 min så att smeten får stelna lite.

2. Placera ett bakplåtspapper på ett skärbräde och klicka ut 12 st färskostbollar med hjälp av en glasskopa eller sked. Gör sedan en grop i varje boll med en matsked, och placera en pärltomat i groparna.

3. Fukta händerna med kallt vatten och tryck upp ostsmeten runt tomaterna. Rulla sedan till runda bollar. Fukta händerna flera gånger om det behövs, och försök att arbeta så snabbt som möjligt för att undvika att ostsmeten blir för varm och därmed svårare att jobba med. Ställ i kylskåpet i ca 30 min.

4. Förbered under tiden toppingen. Hacka gräslök och hasselnötter, och lägg tillsammans med sesamfrön på små separata fat.

5. Rulla sedan färskostbollarna i de olika toppningarna. Förvaras kylda innan servering.

 

Se video: https://youtu.be/qyUVsA2N8AU

 

Bli inspirerad & njut