Färskostfylld spetspaprika ”Toscana”

Färskostfylld spetspaprika

2 spetspaprikor
1 msk olja
300 g färskost
1 liten röd chili
2 tsk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
100 g finhackade svarta oliver
En knippe färska örter, t.ex. timjan, basilika och persilja
salt och peppar

 

Sätt ugnen på 225 grader. Sätt de hela paprikorna på en plåt, pensla med olja, grilla i ugn ca 10 minuter. Låt svalna, dra loss skinnet om det lossnar, annars kan det vara kvar. Rör ihop färskost, finhackad röd chili, tomatpure, dijonsenap, oliver, färska örter samt salt och peppar, blanda väl, smaka av och sätt i spritspåse. Skär hatten av paprikorna, fyll paprikorna med spritspåsen så att de blir helt fyllda. Ställ kallt en stund innan servering. Skär i ca 2 cm:s skivor och servera som aptitretare eller som en bufferätt. Dekorera gärna med lite olivolja och skott av färska örter.