Frilandsgurka

Frilandsgurkan växer till ca 10-15 cm och skalet är mörkgrönt. Denna krispiga gurka passar mycket bra till salt- eller ättiksinläggningar med färska kryddor som t.ex. dill, mynta och koriander.

Inlagd gurka är mycket gott till rätter som behöver lite sting. Frilandsgurkan är också ypperlig att ätas som sådan. De håller sig 1-2 veckor vid en temperatur mellan 10-12°C. Gurkan är mycket känslig för grönsaker som är rika på etylen (ex. tomater), så förvara gurkan frånskilt från dessa. Kylskåp är olämpligt som förvaringsplats, då temperaturen är för låg. 

Gurkan hör till familjen Cucurbitaceae och härstammar troligen från Sydostasien. Den odlades i Indien redan för cirka 3000 år sedan och på 200-talet f.Kr. fanns den i Egypten. På 1600-talet fick frilandsgurkan fotfäste i Finland.

Gurka
FAKTARUTA
 

Sort: Profi
Odlingsperiod: 
Produktens hållbarhet:
Förvarings- och försäljningstemperatur: Rekommenderad förvaringstemperatur är 10–12 grader eller rumstemperatur. Förvaring i kylskåp försvagar smaken. Gurkan är känslig för köld!
Försäljningsparti: Packas i 5 och 12kg lådor

EAN-kod: 

För inläggningar
För tzatziki
I sallader
Som sådan

Bli inspirerad & njut