Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Bryn kuberna av nötkött i litet smör i en gryta, tillsätt löken, bryn tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och paprika fortsätt bryningen i cirka 5 minuter på medelvärme. Tillsätt kryddor, de hackade tomaterna samt buljongen.

Sätt ett lock på grytan eller sätt in den i ugnen på svag värme (175grader) om du har järngryta.

Låt det sjuda i 2 till 3 timmar, tills köttet blir mört. Om man vill ha en matigare Gulaschsoppa så kan man tärna 2 potatisar och tillsätta dem i soppan då det är ca 30 minuter kvar av tillredningstiden. Smaka av, om man vill kan man i detta skede runda av smaken med litet socker, två-tre nypor. Tillsätt mera kryddor ifall du vill ha en kryddstarkare gulasch.

Servera med ett gott bröd och smetana och njut av de kryddigt starka smakerna.

 

Ingredienser

4 personer

  • 500 gr nötkött skuret i kuber (kassler eller ytterstek)
  • 3 medelstora skivade lökar
  • 2 stor vitlöksklyfta, krossad och finskuren, eller pressad
  • 2 skivad paprika
  • 4 msk paprikapulver (detta kan justeras efter smak, var inte rädd att använda mycket)
  • 2 tsk kummin
  • 4 färska rödmogna inhemska tomater
  • 8 dl köttbuljong (2 köttbuljongtärningar)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
     
  • 2 skalade potatisar, tärnade (valfritt)
  • Hackad persilja till garnering, och litet socker för att avrunda smaken före servering.

 

TIPS! Receptet är avsett för 4 personer men det kan vara praktiskt att göra betydligt mer och frysa in. Färdiga grytor är alltid bra att ha när man inte hinner laga något annat.

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES