Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Bryn kuberna av nötkött i litet smör i en gryta, tillsätt löken, bryn tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och paprika fortsätt bryningen i cirka 5 minuter på medelvärme. Tillsätt kryddor, de hackade tomaterna samt buljongen.

Sätt ett lock på grytan eller sätt in den i ugnen på svag värme (175grader) om du har järngryta.

Låt det sjuda i 2 till 3 timmar, tills köttet blir mört. Om man vill ha en matigare Gulaschsoppa så kan man tärna 2 potatisar och tillsätta dem i soppan då det är ca 30 minuter kvar av tillredningstiden. Smaka av, om man vill kan man i detta skede runda av smaken med litet socker, två-tre nypor. Tillsätt mera kryddor ifall du vill ha en kryddstarkare gulasch.

Servera med ett gott bröd och smetana och njut av de kryddigt starka smakerna.

 

Ingredienser

4 personer

  • 500 gr nötkött skuret i kuber (kassler eller ytterstek)
  • 3 medelstora skivade lökar
  • 2 stor vitlöksklyfta, krossad och finskuren, eller pressad
  • 2 skivad paprika
  • 4 msk paprikapulver (detta kan justeras efter smak, var inte rädd att använda mycket)
  • 2 tsk kummin
  • 4 färska rödmogna inhemska tomater
  • 8 dl köttbuljong (2 köttbuljongtärningar)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
     
  • 2 skalade potatisar, tärnade (valfritt)
  • Hackad persilja till garnering, och litet socker för att avrunda smaken före servering.

 

TIPS! Receptet är avsett för 4 personer men det kan vara praktiskt att göra betydligt mer och frysa in. Färdiga grytor är alltid bra att ha när man inte hinner laga något annat.