Cake pops med gurka

Gurk-Cake pops

12-15 st

1 Närpes Grönsakers gurka
100 g färskost med smak av gräslök
12-15 st grillpinnar

1.  Skär gurkan i 10 cm långa delar. Tryck ut det våta mittpartiet med hjälp av en äppelkärnare.

2. Lägg färskosten i en sprits och spritsa in i mitten av gurkorna. Gör det först från ena sidan, vänd sedan på gurkan och spritsa i från andra hållet så att hela gurkan blir fylld. Torka av ändorna med ett hushållspapper ifall det behövs. Ställ i kylskåpet i ca 30 minuter så att fyllningen får stelna.

3. Skär sedan gurkan i ca 1 cm tjocka skivor. Undvik att låta skivorna ligga platta på skärbrädan, eftersom fyllningen då kan glida ut.

3. Tyck i en grillpinne i varje gurkskiva och placera i ett glas. Förvaras kylda innan servering.

 

Se video: https://youtu.be/2YE1Nnm9vW8