Gurkbites med hummus & körsbärstomater

Gurkbites med hummus

Gurkbites med hummus & körsbärstomater

15 st

290 g kikärter
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
0,5 dl vatten
1 tsk spiskummin
0,5 tsk chili
1 tsk örtsalt
1 dl soltorkade tomater

1 gurka
4-5 st körsbärstomater

2 msk hackad färsk rosmarin

 

1. Börja med hummusen. Skölj kikärterna. Mixa i en matberedare tillsammans med olivolja, citronsaft, vatten och kryddor. Lägg sedan till soltorkade tomater och mixa tills smeten är jämn.

2. Skär gurkan i ca 1 cm tjocka skivor. Placera på en bricka eller ett serveringsfat. Klicka ut ca 1 matsked hummus på varje gurkskiva.

3. Skär sedan körsbärstomaterna i klyftor och placera på hummusen. Hacka rosmarinen och strö över som dekoration. Förvaras kylda innan servering.

Se video: https://youtu.be/l1jtS8ziVdc

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES