Johan & Kajsa Lassander

Area
6.000m2
Odlingsår
20
Generation
1

Johan och Kajsa Lassander odlar körsbärstomater i Närpes året runt. Vid sidan av körsbärstomatsodlingarna har Johan jordbruk. Han byggde sitt första växthus -97 och jobbade dessförinnan på Närko i många år. Johan och Kajsa är inne på sitt andra år nu som medlemmar i Andelslaget Närpes Grönsaker.

Johan har inte gått någon utbildning inom växthusnäringen, utan han har lärt sig på egen hand och av vänner inom branschen. Under årens lopp har det vuxit fram en noggrann och målmedveten odlare av Johan. Johans fru Kajsa blev klar odlingsträdgårdsmästare 2013 och jobbar dagligen med Johan i växthusen. De har fem heltidsanställda utöver sig själva och någon inhoppare om det behövs. Har man ärende in till växthusen bör man ringa dem på förhand, man får inte gå ut och in hur som helst i växthusen. Dessutom har arbetarna skilda kläder som man endast använder i växthusen för att förhindra sjukdomar och annat skadligt. Biologisk bekämpning är alltid första hands valet för Lassanders.

På fritiden går kvällarna åt att skjutsa barnen till både fotbolls- och ishockeyträningar, Johan är dessutom ishockeytränare. Men han hinner även med lite motionshockey på egen hand en gång i veckan. Kajsa tycker om att vara kreativ, hon arbetar gärna med keramik, och håller t.o.m. kurser inom medborgarinstitutets regi. Johan och Kajsa gifte sig 2005, och de har två barn födda -05 och -07.

Namn: 
Johan & Kajsa Lassander
Ort: 
Finby
Odlarnummer: 
60 och 66
Odlingssorter: 
Körsbärstomat
Area: 
6.000m2
Odlingsår: 
20
Växthusens byggår: 
-96, -97 och -07
Generation: 
1
Uppvärmningssätt: 
Biobränsle
Miljöaspekter: 
I odlingen används biologisk bekämpning

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES