Jonathan Nordberg

Area
14.500m2
Odlingsår
10
Generation
3

Jonathan Nordberg odlar traditionellt bifftomat och pärltomat på 14500m. Han är tredje generationen som har växthus på gården och den senaste generationsväxlingen skedde 2014.

Jonathan är utbildad husbyggare, men har inte hunnit arbete länge som det eftersom direkt efter ”milin” 2007 påbörjade han sitt första växthus bygge. Växthuset byggdes ut 2012 och året därefter investerade han i en ny värmecentral för fastbränsle eftersom den gamla blev för liten. Idag har han 7 anställda men under högsäsong tas mera folk in.  

Han bekämpar biologiskt och eventuella besökare använder skyddskläder för att undvika skadliga smittor och virus. Händerna desinficeras varje gång man går in i växthusen och man använder skilda arbetskläder. Att växthusen står tomma och kalla under vintermånaderna hjälper till att ta kål på eventuella skadedjur som kan finnas i växthusen så när säsongen startar i februari är växthusen fria från ohyror.

På fritiden tycker Jonathan om olika byggprojekt och renovering. Han skruvar gärna även med någon gammal Volvo och läser militärhistoria. Han reser gärna också med sambon Elena.

Namn: 
Jonathan Nordberg
Ort: 
Bäckliden
Odlarnummer: 
206 ja 207
Odlingssorter: 
Bifftomat och röd pärltomat
Area: 
14.500m2
Odlingsår: 
10
Växthusens byggår: 
2007 och 2012
Generation: 
3
Uppvärmningssätt: 
använder fast bränsle
Miljöaspekter: 
I odlingen används biologisk bekämpning

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES