Kyckling-kokosgryra

Kyckling-kokosgryta

4 personer

½ purjo
1 Närpes Grönsakers chili
1 liten kinakål
2 Närpes Grönsakers spetspaprika
1 kruka med koriander
400-500 g kycklingfilér (naturella)
1 lime
1 tsk salt
2 tsk curry
400 ml kokosmjölk

 

  • Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ungsform eller gryta.
  • Skölj noggrannt purjo, kinakål och spetspaprka, och avlägsna fröna från spetspaprikan och chilin. 
  • Skär purjo, kinakål och spetspaprika i rejäla bitar och finhacka chili och koriander. Flytta alla grönsaker till ugnsformen.
  • Skär kycklingen i passliga bitar - större bitar betyder längre tillagningstid i ugnen.
  • Flytta kycklingbitarna i ugnsformen samt tillsätt alla andra ingredienser, så som saften från lime, salt, curry samt kokosmjölken. Blanda allt.
  • Ifall du inte har möjlighet att använda en ugnsform med lock, använd aluminiumfolie eller bakplåtspapper. 
  • Sätt in ungsformen i ungen och låt den stå där i ca 20 minuter. 
  • Tiden varierar beroende på ungsform och ugn, så kontrollera att kycklingen är klar genom att dela en bit.
  • Smaka av och tillsätt vid behov lite salt.
     

Vi rekommenderar att avnjuta denna kyckling-kokosgryta med ris eller risnudlar.

Recept: Emili Kumpuniemi

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES