smörgåstårta

Naked Sandwichcake

Naked Sandwichcake med tomat och örter.

Fyllning, dag 1:

500 gram färskost
150 gram creme frâiche
1/3 kruka timjan
1/3 kruka oregano
1/3 kruka gräslök
1 bägare pärltomat, röd eller orange
1,5 msk tomatpure
2 msk citronolja
2 msk röd pesto
Salt
Svartpeppar

1,5 dl mjölk att blöta bottnarna med
10 personers runt smörgåstårtbröd (500 gram)

Finhacka tomaterna, likaså örterna. Blanda alla ingredienser till en krämig fyllning. Fyll smörgåstårtan med fyllning, 4 skivor bröd och lager med fyllning. Bra utgångsläge är att fyllningen skall vara lika tjockt lager som brödskivan. Pensla brödskivorna med mjölk, förutom det översta brödet där man bara penslar den yttersta kanten.

Packa in med färskfolie, och låt gärna stå över natten i kylskåp.

Dekorering, dag 2:

300 gram färskost
Orange och röda pärl tomater
Färska örter
Färsk bladspenat

Rör färskosten mjuk, täck hela toppen av smörgåstårtan med hjälp av en metallpalett så att brödet inte lyser igenom. Fördela resten av färskosten runtomkring tårtan, gärna så att det lyser genom och ger en ”naked” känsla på tårtan. Dekorera efter tycke och smak, vegetariskt med enbart tomater, örter och spenat, eller varför inte med t.ex en eldigare tunt skivad chorizosalami ifall man vill ha en kraftigare touch på kakan. 

Håller sig ca 3 dagar i kylskåp.