Rickard Sigg

Area
4.640m2
Odlingsår
3
Generation
4

Rickard Sigg är i år in på sitt andra år som medlem i Andelslaget Närpes Grönsaker, han är den fjärde generationen inom familjen Sigg. Generationsväxlingen skedde 1.1.2014 när han tog över efter sin far Håkan som var medlem i andelslaget i 37 år.

Idag har Rickard en odlingsareal på 4.640m2 där han säsongs odlar körsbärstomat, bifftomat och vanliga tomater. Under sommarmånaderna har de även sommarblommor till försäljning. Han har tre stycken anställda i företaget.

Rickard har relativt gamla hus men hygienen menar han ändå är bra eftersom det mesta fryser bort på vintern när han har traditionell odling. Vill man göra ett besök i växthusen bör man ringa Rickard på förhand och inte gå in hur som helst. Anställda byter om till arbetskläder på jobbet och har engångshandskar på i arbetet. Rickard använder biologisk bekämpning, mer än tidigare.

Innebandy, tennis, fotboll, volleyboll är sporter som Rickard gärna spelar på sin fritid. 27 år spelade han fotboll och nu har han även varit aktiv inom innebandy sedan 1997. ”Sport har alltid varit mitt största fritidsintresse, inte bara att utöva utan även att följa med på tv och i verkligheten.” menar han. På sommaren är han även gärna ute på sjön med båten och fiskar när han har tid. Intresse för resor finns också, en södernresa varje år försöker han hinna med.

Namn: 
Sigg Rickard
Ort: 
Pjelax
Odlarnummer: 
3
Odlingssorter: 
Tomat, körsbärstomat och bifftomat
Area: 
4.640m2
Odlingsår: 
3
Generation: 
4
Uppvärmningssätt: 
Fast bränsle
Miljöaspekter: 
I odlingen används biologisk bekämpning

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES