Snålsoppa Made In Närpes

Snålsoppa ”Made In Närpes”

6-8 portioner

Soppbas:

2 vitlöksklyftor
1 gul lök
500 g körsbärstomat (eller vanlig tomat)
1 l vatten
4 msk grönsaksfond
2 msk tomatpuré

Koka soppbasen ca 10 minuter, mixa slät med stavmixer

1 gul paprika
1 spetspaprika
1 ask Dunne tomat
250 g blomkål
6 st små morötter
6 st små lökar (färsk vårlök)
En näve färska örter (persilja, basilika)
2,5 dl riktig grädde
25 g smör
Salt, peppar

 

Skär paprikorna, tomaterna och blomkålen i passligt grova bitar. Skär moroten och löken i tunna skivor, finhacka örterna färdigt. Koka morötterna och blomkålen i 5 minuter i soppbasen, vänd sedan ner paprikorna och låt dem koka med ett par minuter. Tillsätt örter, löken, tomaterna samt smör och grädde, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.