Thomas Edström-Simons

Area
2.000m2
Odlingsår
8
Generation
2

Thomas Edström-Simons och Linda Simons säsongs odlar bifftomat, flavorino tomat, samt gul och röd paprika på 2000m2. Thomas kommer från Sverige där han jobbat med elförsäljning i 19 år. Linda bodde också 9år i Stockholm och de träffades där genom jobbet. Sommaren 2005 kom de till Närpes för att testa på om växthusnäringen skulle passa dem. På hösten åkte de tillbaka och jobbade i Sverige ända till nov 2009 för att då komma tillbaka till Närpes och flytta hit permanent. 2010 skedde generationsväxling från Lindas föräldrar och de har varit medlemmar i Andelslaget Närpes Grönsaker sedan dess. Thomas och Linda jobbar tillsammans i växthusen, med undantag för två mammaledigheter. De kan ses som ett mycket energisk och positiv par med god framtidstro inom växthusnäringen.

Sedan Thomas och Linda kom till Närpes har de renoverat hus, byggt en värmecentral och gjort många ”uppdateringar” i växthusen. När de arbetar använder de skilda arbetskläder för att förhindra skadliga sjukdomar och smittor, och de bekämpar biologiskt.

Thomas och Linda har även jord- och skogsbruk. På fritiden tittar de gärna på tv-serier och filmer, och umgås med barnen födda 2011 och 2014.

Namn: 
Thomas Edström-Simons och Linda Simons
Ort: 
Yttermark
Odlarnummer: 
140, 150
Odlingssorter: 
Bifftomat, gul paprika, gör paprika och flavorino tomat
Area: 
2.000m2
Odlingsår: 
8
Växthusens byggår: 
-86, -88 och -94
Generation: 
2
Uppvärmningssätt: 
Biovärmecentral som eldas med flis
Miljöaspekter: 
Tomaterna odlas i torvsäckar som sedan återanvänds och plöjs ner i åkern, biologisk bekämpning mot sjukdomar skadedjur.

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES