glögg på tomater

Tomat Glögg

Är du trött på vanlig glögg?

Dela tomaterna och lägg dem i en saftkokare (saft-maija). Koka ur tomaterna i ca 2 timmar eller tills saften har slutat droppa. Ta en ren kökshandduk (en du kan undvara eftersom den blir missfärgad). Sätt kryddorna i kökshandduken och knyt fast med ett snöre. Blanda tomatsaft, kryddpåsen och socker i en kastrull och låt koka upp. (Om man vill förvara glöggen i en längre tid tillsätt konserveringsmedel). Låt svalna. Sätt tomatglöggen med kryddpåsen i kylen i 3 dagar. Avlägsna kryddpåsen. Vid servering blanda 1 del glögg och 1 del vatten. Servera med russin och mandel.

 

4 kg Tomater
1 dl Kardemumma
1 dl Kanel
10 st Kryddnejlikor
1/2 dl Ingefära
1 kg Socker