Tomaatti mango aurajuusto salaatti

Tomat mango Auraost sallad

4 pers.

1 ask Dunne tomater
1st mango frukt
2 blad grönkål
200g Auraost
2st färska fikon
100g inhemsk gurka
1st granatäpple
örter
basilika
olivolja
svartpeppar

Ta bort den grova stammen från grönkålen, koka upp den i vatten. Töm bort vattnet och sätt grönkålen i kallt vatten så bibehålls den fina gröna färgen. För att behålla den gröna färgen kan man också sätta lite soda i vattnet. Skala mangon och skär den i bitar. Dela Dunne tomaterna. Skala gurkan och gröpa ur gurkan med en sked för att få bort frön, så blir bitarna fina. Plocka ihop salladen, alla ingredienser växelvis och sätt auraostbitarna till sist överst med granatäppelfrön. Strö över lite olivolja och dra över några tag med svartpepparkvarnen.

Vad berättar salladen:

I denna sallad finner du lätthet, friskhet och fina smaker. Ät först med ögonen sen med munnen. Inget behov av bröd. Kom ihåg att ta fram Auraosten i rumstemperatur före du skär den. Osten smakar då bäst.

Gör allt först klart sedan först plockar du ihop salladen. Då smakar den bäst!