Tomatchili sylt

Tomat- och Chili sylt

1 burk HOTTIS sylt 

Skålla tomaterna och avlägsna skalet. Skär tomaterna i bitar och avlägsna fruktfästet, hacka chili (utan frön) och riv den skalade ingefäran, krossa vitlöken. Dosera chili efter smak. Sätt alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt sylten småkoka i ca 30 minuter tills den blir lagom perfekt tjock, rör om nu som då. Vill du ha en slät sylt, använda stavmixer.

Värm upp den tomma glasburken i ungen i 110 grader (desinficering), och koka locket i vatten. Denna process förlänger hållbarheten på sylten. Häll sylten i burken medan den är het, sätt på locket, och låt den svalna.

Sylten passar utmärkt som tillägg till kyckling eller kött, och ypperligt till ostbrickan.

 

250g tomater (ca 3 tomater)
3st röda chili
2st vitlöksklyftor
30g russin
2 cm färsk ingefära
100g råsocker
50g syltsocker
0,5dl mörk balsamvinäger (balsamico)