kryddkaka med tomat

Tomatkryddkaka

 

Mixa de oskalade tomaterna i en mixer. Töm tomatkrosset i en kastrull och tillsätt socker. Låt koka i ca 30 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.

Smörj och bröa en rund kakform. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt det i äggblandningen. Blanda samman vetemjöl, kryddor, bakpulver och rör ner det till en jämn smet. Rör ner tomatkrosset försiktigt i smeten. Töm ner smeten i formen och grädda i 175 grader 55 minuter.

Tomatkok:

450g Inhemska tomater
225g strösocker

Till smeten:

2 ägg
2 dl strösocker
200g smör
3dl vetemjöl
1/2 tsk malen kanel
1 krm malen kryddnejlika
1 krm kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver