glutenfri limpa

Tomatlimpa Glutenfri

Saftig glutenfri limpa!

Mixa de oskalade tomaterna i en mixer. Blanda samman dem med sirap, russin, salt, fänkol och det rums varma vattnet. Smula ner jästen och rör om. Sätt i den glutenfria mjölblandningen och fiberhusk. Blanda samman till en (tunn) smet. Låt stå i bak bunken och jäsa ca.1 timme.

Pensla 4-5 bröd formar med olja (beroende på vilken storlek på formar ni har, går även bra med stora ugnsformar) töm i smeten i formarna.

Grädda ca.45 minuter i 175 grader. 

Räcker till 4-5 limpor

2 kg tomater från Närpes Grönsaker (rumsvarma)
1 liter handvarmt vatten
3 bitar jäst (150gr)
3dl sirap
250gr russin
1dl fänkol
1msk salt
2kg glutenfri mjölblandning
100gr fiberhusk