Tomatströmming

Tomatströmming

Tomatströmming med stjärnanis

400 g strömmingsfiléer
1 dl olivolja
1 stor inhemsk tomat
1,5 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
4 st stjärnanis
1 dl vitvinsvinäger
1 msk socker
1 msk ättika

 

Dra skinnet av strömmingsfiléerna, sätt dem i en skål. Skär tomaten i små bitar och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs vitlök, tomat, tomatpuré och stjärnanis i olivoljan, tillsätt sockret och låt allting koka i ett par minuter. Kyl marinaden i kylskåp, blanda i vinägern och ättikan. Häll den kalla marinaden över strömmingsfiléerna, blanda väl. Sätt tomatströmmingen i glasburkar och låt stå i kylskåp minst 2 dygn.

Servera som sådan på en buffé eller som en förrätt tillsammans med lite finhackade färska örter, mogen finskuren tomat och ljust bröd.