
Tonfisk-Tomatsås
4 personer
1 lök
1 Närpes Grönsakers chili
2-3 msk olja
1 msk oregano
1 tsk krossad svartpeppar
200 g Närpes Grönsakers röda och/eller orange pärltomater
2 burkar tonfisk
800 g tomatkross
lite salt
Tillbehör:
Valfri pasta
- Dela chilin och avlägsna frön, finhacka chilin och löken.
- Sätt allt i en stekpanna och tillsätt olja, oregano samt den korssade svartpepparn och fräs så länge att löken är gyllenebrun.
- Skölj pärltomaterna och skär dem i två delar.
- Töm bort vätskan från tonfisken.
- Tillsätt tomaterna, tonfisken, tomatkrosset och salt i stekpannan tillsammans med lökblandningen.
- Rör om väl och låt tonfisk-tomatsåsen stå och puttra ca 5-10 minuter under lock.
- Smaka av och tillsätt mera kryddor vid behov.
Serveras med en god pasta av valfri sort.
Recept: Emili Kumpuniemi
FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES
28
08
08