Tonfisk-tomatpasta

Tonfisk-Tomatsås

4 personer

1 lök
1 Närpes Grönsakers chili
2-3 msk olja
1 msk oregano
1 tsk krossad svartpeppar
200 g Närpes Grönsakers röda och/eller orange pärltomater
2 burkar tonfisk
800 g tomatkross
lite salt

Tillbehör:
Valfri pasta

 

  • Dela chilin och avlägsna frön, finhacka chilin och löken.
  • Sätt allt i en stekpanna och tillsätt olja, oregano samt den korssade svartpepparn och fräs så länge att löken är gyllenebrun.
  • Skölj pärltomaterna och skär dem i två delar.
  • Töm bort vätskan från tonfisken.
  • Tillsätt tomaterna, tonfisken, tomatkrosset och salt i stekpannan tillsammans med lökblandningen.
  • Rör om väl och låt tonfisk-tomatsåsen stå och puttra ca 5-10 minuter under lock.
  • Smaka av och tillsätt mera kryddor vid behov.

Serveras med en god pasta av valfri sort.

Recept: Emili Kumpuniemi

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES