Tzatziki

Tzatziki

Tzatziki passar till många olika maträtter. Exceptionellt bra passar tzatzinkin till grillat. Går också bra att äta med en god tomatsallad eller använda som dipp. Man kan också äta Tzatzikin som förrätt med batong, oliver, specialtomater eller salladsost.  

 

  • Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den stå 1 timme så att vasslen rinner av.
  • Skala gurkan tunt och grov riv den på ett rivjärn. Blanda gurkan med litet salt och låt den ligga i en sil i 5 minuter så vätskan rinner av.
  • Blanda den rivna gurkan med yoghurten. Smaksätt din tzatziki med pressad vitlök, eventuellt mera salt, peppar, pressad citron och olivolja.

 

0,5 liter naturell yoghurt
1 st slanggurka
8 st vitlöksklyftor
1,5 tsk olivolja
1,5 tsk pressad citronsaft

 salt och malen vitpeppar
 kaffefilter