Ulf Nordberg

Area
3.200m2
Odlingsår
Generation
2

Ulf Nordberg i Rangsby säsongs odlar paprika på 3200 m2. Han tog över växthusen efter att svärföräldrarna avslutade och är nu den andra generationens odlare. Växthusen började bli till åren, så 1997 byggde han nytt. Året därpå, 1998 blev han medlem i Andelslaget Närpes Grönsaker och har nu två stycken anställda i företaget.

Ulf är utbildad inom metallbranschen. Han har tidigare jobbat som serviceman på en bilaffär. Växthusbranschen kom han in på via frun Susanna, eftersom hennes föräldrar höll på att avsluta deras karriär inom odling. Han gick kurser för växthusföretagare, och har lärt sig mycket under åren och fått erfarenhet genom det. Ulf använder sig av biologisk bekämpning. Eventuella besökare får skyddsutrustning vid eventuella besök i växthusen och han använder stop-skyltar som många andra för att hindra objudna gäster. På helger och när han inte är i växthusen hålls dörrarna låsta.

På fritiden är han under vinterhalvåret i skogen och på sommarstugan på sommaren. Familjen Nordberg består av Ulf, frun Susanna och barnen födda -96, -99 och -08.

Namn: 
Ulf Nordberg
Ort: 
Rangsby
Odlarnummer: 
247, 248
Odlingssorter: 
Gul paprika och röd paprika
Area: 
3.200m2
Växthusens byggår: 
1997
Generation: 
2
Miljöaspekter: 
I odlingen används biologisk bekämpning

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES