Risotto salkotaitepavun ja papupeston kera

Risotto on kotoisin Italian pohjoisosista. Kyseessä on siis italialainen riisiruoka, joka keitetään liemessä niin, että lopputuloksena on ihanan kermainen koostumus. Tässä meillä on resepti versiolle, joka sisältää meidän hyvät pavut.
(679)
Tulosta
200gSalkotaitepapuja
2,5dlRisottoriisiä (Arborio)
1kplKeltasipuli (iso)
1kplValkosipulinkynsi
0,5dlOliiviöljyä
2dlValkoviiniä
6dlKasvislientä (lämmintä)
1kplSitruuna (mehut)
30gParmesanijuustoa (raastettua)
Suolaa
Papupesto:
Osa keitetyistä pavuista 1/3
30gParmesanijuustoa (raastettua)
0,5dlAuringonkukansiemeniä
2dlOliiviöljyä
10gLehtipersiljaa
Suolaa
  1. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia, valuta vesi pois.
  2. Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota oliiviöljyssä. Lisää hetken kuluttua riisi ja anna paistua.
  3. Kaada joukkoon viini ja anna sen kiehua lähes kokonaan pois. Laimenna risotto erissä kuumalla kasvisliemellä, risoton tulee aina olla rakenteeltaan tasaista.
  4. Jatka laimentamista erissä, kunnes risottoriisi on pehmennyt, noin 20 minuuttia. Leikkaa 2/3 papuista 1-2 cm:n paloiksi.
  5. Viimeistele risotto puristamalla sitruunamehua sekaan, sekoita joukkoon paloitellut pavut ja parmesaanijuusto.
  6. Mausta suolalla.
  7. Papupesto: Sekoita kaikki ainekset nopeasti tehosekoittimella. Mausta suolalla.
  8. Tarjoile risotto papupeston ja tuoreiden yrttien tai salaatinversojen kanssa.
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf