Djävulssylt

Testa och bli förälskad - Detta är receptet som alla talar om! Djävulssylten passar till all slags mat, så gör gärna dubbelsats!
(29477)
Tulosta
800gInhemska mogna tomater
4kplStora inhemska röda paprikor
4kplInhemsk röd chili
8kplVitlöksklyftor
1tlSalt
1tlKrossad svartpeppar
0,5dlÄttika
2,5dlSyltsocker
  1. Skölj grönsakerna, skär och hacka tomaterna och paprikan i små kuber, avlägsna gärna tomatfästet.
  2. Hacka chilin i små små bitar. Pressa vitlöken.
  3. Blanda alla ingredienser förutom socker i en kastrull och låt småkoka i ca. 45-55 minuter.
  4. Smaka av, tillsätt mera chili ifall du vill ha lite starkare djävulssylt. Notera att hettan från chilin avtar efter att sylten svalnat. Så spara inte på styrkan.
  5. Stavmixa djävulssylten ifall du föredrar jämnare konsistens.
  6. Tillsätt syltsockret och låt koka ytterligare 10 minuter.
  7. Låt svalna, häll i rena upphettade glasburkar, förvara i kylskåp.
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf