Kierrätä PET muovi vastuullisesti

Kaupoista löytää, jos monenmoisia muovipakkauksia ja näillä kaikilla on oma käyttötarkoituksensa. Muovirasiat merkitään erilaisilla merkeillä ja näitä voi olla vaikea ymmärtää. Meidän rasioistamme ja pikareistamme löydät kaksi erilaista merkkiä ja nämä ovat todella merkittäviä ympäristölle ja muovin käyttömahdollisuuksille.

Meidän tomaattirasioiden ja -pikareiden pohjasta löydät kolmion, joka sisältää numeron ja tekstin PET. Merkissä oleva kolmio tarkoittaa, että muovi on kierrätyskelpoinen ja tulee kierrättää muovinkeräyksessä. Numero kolmion sisällä tarkoittaa muovin tyyppiä, ja numero yksi tarkoittaa PET muovia. PET on lyhenne sanasta Polyetyleenitereftalaatti ja tätä muovia käytetään yleisesti elintarvikepakkauksissa. PET muovia käytetään esimerkiksi juomapulloihin tai vihannesten, öljyjen ja nestemäisten elintarvikkeiden pakkauksiin. PET muovi sopii hyvin elintarvikepakkaukseksi ja on turvallinen käyttää. Joskus saatat myös löytää kirjaimen A tai R, PET sanan edeltä, ja nämä tarkoittavat seuraavaa:

APET = Uusi PET muovi RPET = Kierrätetty PET muovi

Niin pitkälle kuin mahdollista käytämme RPET muovia pakkauksissamme. Kuluttajana sinä voit myös vaikuttaa ja auttaa pakkausten kierrätyksessä jättämällä käytetyt muovipakkaukset lähimpään kierrätyspisteeseen tai hyötykäyttöasemalle.

Toinen merkki joka löytyy rasioiden ja pikareitten pohjasta, jossa näkyy lasi ja haarukka, tarkoittaa että muovi on sopivaa elintarvikkeille ja on täten turvallinen käyttää ruoan yhteydessä.

Ps. Osuuskuntamme on mukana Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:ssa , joka vastaa valtakunnallisen kuluttajapakkausten kierrätyksen järjestämisestä. Jokaisesta myydystä kuluttajapakkauksesta maksamme kierrätysmaksun, jolla katetaan pakkausten kierrätyksen ekopisteverkoston ylläpitoa.