Sven Sigg Ab | Osuuskunta Närpiön Vihannes

Vastuullisuus

Meille Närpiön Vihanneksella on sanomattakin selvää: jotta voimme tuottaa ensiluokkaisia vihanneksia, meidän on oltava vastuullisia. Ja ollaksemme vastuullisia meidän on tehtävä uuden sukupolven valintoja, tuotettava turvallisesti kotimaassa ja vaalittava puhtaita menetelmiä.

TUOTAMME VAIN KOTIMAISTA

Meidän vihanneksiamme voit käyttää monin tavoin: napostella välipalana sellaisenaan, käyttää lisukkeena tai koostaa niistä kokonaisen aterian. Kotimaisten vihannestemme matka viljelijödemme kasvihuoneista pakkaamoon ja sinulle on lyhyt – sen ansiosta makuelämys on aina parhaimmillaan. Kasvatamme jatkossakin 100-prosenttisesti suomalaista ruokaa, pakkaamme tuotteemme lähellä ja toimitamme ne käyttöösi niin nopeasti kuin mahdollista.

VALITSEMME TULEVAISUUDEN RATKAISUT

Uusi sukupolvi tarvitsee meiltä valintoja, jotka tukevat onnellista ja terveellistä elämää myös tulevaisuudessa. Siksi kehitämme toimintaamme aina tulevaisuuden ratkaisut mielessämme. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että valtaosa kasvihuoneiden lämmitykseen käyttämistämme polttoaineista ovat kotimaisia, kiinteitä ja uusiutuvia. Välittäminen on elämäntapa, johon meidät on kasvatettu. Samaa rakkautta lupaamme reiluuden nimissä siirtää eteenpäin.

TIESITKÖ JO?

  • Närpiön tomaatit ovat lähellä tuotettuja, sillä valtaosa viljelijöistämme toimii aivan pakkaamon läheisyydessä. Lyhyet välimatkat pitävät ympäristökuormituksen alhaisena. Lisäksi tomaatit ovat kokonaan syötäviä, eikä niistä synny lainkaan ruokajätettä. Myös kaikki laajan tomaattivalikoimamme pakkaukset ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä.

  • Olemme vähentäneet muovin määrää pakkauksissamme. Esimerkiksi kurkun kalvoa olemme ohentaneet viime vuosien aikana 25 %, mikä tarkoittaa lähes 6 500 kiloa vähemmän muovia vuodessa. Kurkkujen pakkauskalvot ovat tarpeen, sillä ne lisäävät kurkun säilyvyyttä useilla päivillä ja laskevat näin hävikin määrää melkoisesti.

  • Pakkaamme omalla pakkaamollamme peräti yli puoli miljoonaa irtotomaattia päivässä. Vuodessa se tekee noin 150 miljoonaa pakattua tomaattia. Se onkin aikamoinen määrä. Aurinkoenergiaa ja muutenkin uusiutuvaa energiaa hyödyntävä pakkaamo toimii siis vuoden ympäri suurella volyymilla, mutta vastuullisuutta vaalien.