Mitä tarkoittaa puhtaasti kotimainen merkki?

Puhtaasti kotimainen-merkki, Sirkkalehtimerkki, Sirkkalippu tai kotimaisuusmerkki – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Mutta, mitä tämä oikein tarkoittaa? Helppoa, tämä tarkoittaa tuotteen sataprosenttista kotimaisuutta ja varmistaa tuoteturvallisuuden kuluttajalle.

Puhtaasti kotimaista-merkkiä, joka on Kotimaiset Kasvikset ry:n laatumerkki, käytetään ainoastaan täysin kotimaisissa syötävissä puutarhatuotteissa sekä perunassa. Merkkiä saa käyttää ainoastaan ekstra- ja ykkösluokan tuotteissa, joten merkki myös varmistaa tuotteiden laadun.

Merkkiä käyttävät viljelijät ja pakkaamot ovat tehneet sopimuksen Kotimaiset Kasvikset ry:n kanssa, jossa he sitoutuvat noudattamaan Laatutarha-ohjeistoa tai ovat sertifioituja IP Hedelmä- ja Vihannesstandardin mukaisesti. Näistä kerron lisää myöhemmässä postauksessa, mutta näissä ohjeistoissa ja standardeissa kiinnitetään etenkin huomioita tuoteturvallisuuteen ja vastuulliseen toimintaan. Meidän kotimaiset kasvikset ovatkin todistetusti maailman puhtaimpia!