Syötkö riittävästi vihanneksia?

FinRavinto 2017 -tutkimuksessa on todettu, että vain viidennes suomalaisista syö riittävästi kasviksia. Suositusten mukaan tulisi syödä vähintään 500g hedelmiä, kasviksia ja marjoja päivässä. Syötkö sinä?

Useimmat meistä vastaavat varmasti tähän kysymykseen kieltävästi. Mutta meille tarjoamat mahdollisuudet olisivat mitä erinomaiset, sillä kauppojen hedelmä- ja vihannestiskit ovat täynnä herkullisia vihanneksia. Ja mitä parasta, kotimaisia vihanneksia saa suomessa ympäri vuotta, joten suosi ihmeessä puhtaita suomalaisia vihanneksia!

Tämä ei vaatisi ”muuta” kuin ostaa kotiin, valmistaa ja syödä. Mutta miksi se on niin vaikeata saavuttaa ne suositellut 500 grammaa? Ehkä se johtuu tietämättömyydestä, tai taidosta valmistella kasviksista ruokaa. Ehkä sitä koetaan hankalaksi, koska se on jotain uutta? On varmaan myös haastavaa tietää, mitkä vihannekset sopivat keskenään? Syyt voivat olla monet.

Uudelta nettisivulta Kasvisreseptit.fi  löydät helpot ja nopeat kasvisreseptit. Sivusto on jokaisen kasvisruokaystävän unelma ja toimii arjen apurina. Kuvassa bulgursalaatti. (kuvateksti)

Mutta nyt me Närpiön Vihanneksella , tulemme helpottamaan kaikkien onnistumista tässä kasvishaasteessa. Muutama viikko sitten avasimme uuden kasvisreseptit.fi  – sivuston. Sivusto auttaa sinua löytämään inspiraatiota ja tarjoaa uusia vinkkejä muilta käyttäjiltä, jotka ovat jo ennestään innoissaan kasvisruoasta ja sen valmistamisesta.

Miksi et aloittaisi tällä, että yksi päivä viikossa söisit kasvisruokaa? Sitten voit laajentaa kahteen, jos kaikki tuntuu hyvältä. Luulen että toteat nopeasti, että olet saavuttamassa ne 500 grammaa päivässä, mikä onni! Luulen, että pienillä askelilla ja muuttamalla omia tekoja, saa aikaiseksi muutoksen joka tekee hyvää omalle mielialalle. Elämä muuttuu helpommaksi ja voi elää täydellisempää elämää. Ole sinäkin villinä vegeen! #villinävegeen

https://kasvisreseptit.fi/resepti/vihrea-terveys-smoothie/