Jonas Mannfolk

Pinta-ala
3.478m2
Viljelyvuodet
13
Sukupolvi
2

Lapväärtiläinen Jonas Mannfolk kausiviljelee Encore-tomaatteja ja tänä vuonna myös kesäkurkkuja 3 478 m2:n alalla. Jonas viljelee kasvihuoneitaan jo toisessa sukupolvessa. Hän sai kasvihuoneet hoitaakseen sukupolvenvaihdoksessa 2005 ja on ollut siitä lähtien Osuuskunta Närpiön Vihanneksen jäsen. Jonaksella on itsensä lisäksi yksi täysipäiväinen työntekijä ja yksi kesätyöntekijä.

Jonas on työskennellyt kasvihuoneilla lähes koko ikänsä. Hän on kouluttautunut kasvihuoneviljelijäksi Martensin järjestämillä kursseilla ja hän on käynyt myös sukupolvenvaihdoskurssin. Hän pyrkii käyttämään pelkästään biologisia torjuntamenetelmiä. Vähentääkseen tuholaisten leviämisriskiä hän on kiinnittänyt kasvihuoneidensa oviin puhelinnumerolla varustetun Stop-kyltin, joten mahdollisen vierailijan on soitettava tulostaan.

Suurimman osan vapaa-ajastaan hän omistaa perheelleen, johon kuuluu vaimo Milenan lisäksi vuosina -05, -07 ja -14 syntyneet tyttäret. Lisäksi hän yrittää ehtiä kesäisin myös kalastamaan ja pelaamaan golfia.

Nimi: 
Jonas Mannfolk
Paikkakunta: 
Lapväärtti
Viljelijänumero: 
192
Viljelylajikkeet: 
Tomaatti ja Kurkku
Pinta-ala: 
3.478m2
Viljelyvuodet: 
13
Rak.vuodet: 
1970-2000
Sukupolvi: 
2
Lämmitysmenetelmä: 
Turvepelletti
Ympäristönäkökohdat: 
Viljelyssä käytetään biologista torjuntaa

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES