MÅANOENS TRÄDGÅRD AB

Fredrik ja Maarika Sandgren on Osuuskunta Närpiön Vihanneksen jäseniä. He viljelevät punaisia ja oranssisia helmitomaatteja. Fredrik on toisen polven kasvihuoneviljelijä. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2005.
: 3600 m2
: 3600 m2
: 19
: 19
: 2
: 2
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :MÅANOENS TRÄDGÅRD AB
  • :Närpiö
  • :Oranssi ja punainen helmitomaatti
  • :89, 90,
  • : 1982, 1989
  • :Kiinteä polttoaine, hake, vähän öljyä.
  • : Lämmitykseen käytetään 99% kotimaista kiinteätä polttoainetta. Viljelyssä käytetään biologista torjuntaa. Pyritään pitää viljely vapaana kemikaaleista.
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Fredrik ja Maarika ovat kausiviljelijöitä eli he kasvattavat tomaatteja vain kesällä. Viljelmä työllistää hänen itsensä ja vaimonsa Maarikan lisäksi yhden täysipäiväisen henkilön ja joinakin kesinä myös osa-aikaisen kesätyöntekijän. Tilalla käytetään biologisia torjuntamenetelmiä ja hygienia ja ympäristö ovat viljelyssä tärkeitä seikkoja. Jos haluat käydä tutustumassa kasvihuoneisiin, siitä on sovittava Fredrikin kanssa etukäteen.

”Tuotteiden laadukkuus, puhtaus ja hyvä maku ovat meille tärkeitä kilpailuvaltteja”, Fredrik kertoo.

Koulutukseltaan hän on Åbo Akademista valmistunut biologi. Tutkintonsa jälkeen hän työskenteli eräässä yrityksessä ympäristö- ja laatuvastaavana. Hänen mielestään alalla oli kuitenkin silloin vielä liian vähän töitä, ja kun hänen isänsä ja setänsä olivat jäämässä kasvihuoneviljelijän toimestaan eläkkeelle, hän päätti tarttua tilaisuuteen ja jatkaa heidän jälkeensä kasvihuonealalla. Vapaa-aikanaan hän harrastaa valokuvausta sekä yhdessäoloa ja ulkoilua luonnossa perheen kanssa. Perheeseen kuuluvat vaimo Maarika ja vuonna 2010 ja 2013 syntyneet tyttäret Emma ja Ella.

360 image
Katso missä oranssi helmitomaatti kasvaa
https://360.narpesgronsaker.fi/panorama?panoramaId=62&location=2&lang=fi&hotspot=External link
Jaa sivu
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf