OY GULIN AB

Stefan Gulin on Närpiön Vihanneksen jäsen ja yksi kasvihuonealan LED-innovaattoreista. Hän on tutkinut jo pitkään LED-valaistuksen etuja ja haittoja sekä toteuttanut omia hankkeita yhteistuumin valaisinvalmistajan kanssa.
: 12870 m2
: 12870 m2
: 21
: 21
: 2
: 2
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :OY GULIN AB
  • :Yttermark
  • :Kurkku, tomaatti
  • :86, 146,
  • :-97, -08, -13
  • : Kiinteät polttoaineet, hake ja turve
  • : Biologinen torjunta tuholaisia vastaan, kotimaista polttoainetta esim. haketta joka hankitaan paikallisesti. Uusiokäytetään puhdasta hiilidioksidia joka ostetaan teollisuudesta jossa se lasketaan jätteeksi. Vihreätä sähköä ostetaan sähköyhtiöiltä.
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Vuonna 2013 Stefan valaisi osan kasvihuoneestaan LED-valaisimilla. Onnistuneen testauksen jälkeen hän asensi seuraavana vuonna LED-valaistuksen 5000 neliömetrille. Hän tekee säännöllisiä mittauksia voidakseen dokumentoida LED-valaistuksen vaikutusta tuotantoon. LED-valaistuksen käyttö tehostaa viljelyn energiatehokkuutta, mikä on ympäristön kannalta hyvä asia.

Stefan aloitti uransa maanviljelijänä ja kasvihuoneviljelijänä joulukuussa 2003, jolloin hänen kotitilallaan tehtiin sukupolvenvaihdos. Vuoden 2004 alussa Stefan liittyi Närpiön Vihannes -osuuskuntaan. Hänen isänsä oli ollut osuuskunnan jäsen 90-luvun puolivälistä lähtien, ja Stefanin oli sen vuoksi helppo jatkaa hänen jalanjäljissään. Sukupolvenvaihdoksen myötä hän hoitaa nyt maanviljelystä tilalla, joka on löydettyjen asiakirjojen mukaan ollut saman suvun omistuksessa aina vuodesta 1546 lähtien. Tämä on historiallisesta näkökulmasta melkoinen saavutus.

Tilalla kasvatettiin myös kanoja vuoteen 2008 saakka, jolloin jouduttiin valitsemaan joko laajentamisen tai lakkauttamisen välillä. Suomessa voimaan astuneet uudet munantuotantoa koskevat säännöt saivat Stefanin lakkauttamaan kananmunantuotannon. Kanatila kuului Pohjanmaan munakeskukseen, joka myös oli osuuskunta. Osuuskunnassa toimiminen on siten Stefanille tuttua. Stefan oli kanatarhaa hoitaneista sukupolvista kolmas. Tänä päivänä tilalla tuotetaan viljaa 70 hehtaarilla ja kasvihuoneviljelypinta-alaa on 1,3 hehtaaria. Stefan viljelee kasvihuoneissaan vain Encore-tomaattia. Vuoden 2010 alussa Stefan rakensi uuden turvetta ja haketta käyttävän lämpökeskuksen, jonka hän toivoo vähentävän lämmityskustannuksia ja parantavan siten tuotannon kannattavuutta.

Stefanin vapaa-aika kuluu paljolti maanviljelyksen parissa, jota hän pitää myös tärkeänä harrastuksenaan, mutta lisäksi hän löytää aikaa vanhojen maamoottoreiden korjaamiseen (veteraanimoottorit, kuulamoottorit jne.). Muun vapaa-aikansa hän omistaa perheelleen ja lasten harrastuksille, ja lisäksi perhe käy silloin tällöin matkoilla, mieluiten matkailuautolla. Perheeseen kuuluvat vaimo Mikaela ja kolme lasta, jotka ovat syntyneet vuonna -07 ja -11 (kaksoset). Stefan ja Mikaela viettivät häitään Ystävänpäivänä 14.2.2004 Kemin Lumilinnassa.

Jaa sivu
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf