HANDELSTRÄDGÅRD STRAND

Joakim ja Pia Strand hoitaa 12031 m2 :n suuruista kasvihuoneviljelmää Piolahdessa. He viljelevät tomaatteja, helmitomaatteja, kirsikkatomaatteja, paprikaa ja muutamia chililajikkeita.
: 12031 m2
: 12031 m2
: 19
: 19
: 2
: 2
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :HANDELSTRÄDGÅRD STRAND
  • :Piolahti, Närpiö
  • :Tomaatti, paprika, oranssi helmitomaatti, kirsikkatomaatti ja punainen helmitomaatti
  • :34, 36, 37, 38,
  • :Turve ja hake
  • :Biologinen torjunta tauteja ja tuholaisia vastaan. Noin 70% kasteluvedestä tulee kaivosta ja pintavedestä.
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Joakim työskenteli aikaisemmin sairaanhoitajana ennen kuin hän aloitti kasvihuoneviljelyn. Hän viljeli päätyönsä ohella 5 vuotta, ennen kuin hän ryhtyi päätoimiseksi viljelijäksi. Joakim on kouluttautunut aikuiskoulutuksessa viljelypuutarhuriksi.

Vuonna 2005 toteutetussa sukupolvenvaihdoksessa Joakim otti hoitaakseen isänsä Bengtin yrityksen Handelsträdgård Sörhannus. Joakim on ollut jäsenenä Osuuskunta Närpiön Vihanneksessa sukupolvenvaihdoksesta lähtien. Joakimin ja hänen vaimonsa lisäksi yritys työllistää viisi täysipäiväistä työntekijää. Kesäisin hän palkkaa myös kesätyöntekijöitä vakituisen työvoiman lomittajiksi.

Ympäristö- ja hygienianäkökohdat ovat Joakimille tärkeitä. Sen vuoksi hän käyttää biologisia torjuntamenetelmiä jo kylvövaiheessa ja sen jälkeen kasvukaudella tarvittaessa. Kimalaiset hoitavat pölytyksen tehokkaasti. Työntekijät käyttävät kasvihuoneissa erityisiä työvaatteita. Lisäksi kasvihuoneille tultaessa ja sieltä lähdettäessä käytetään desinfiointiainetta. Joakimin mielestä on hyvä käytäntö varustaa ovet Stop-kylteillä ja puhelinnumerolla.

Suurin osa vapaa-ajasta kuluu vuosina -95, -97, -01 ja -05 syntyneiden lasten kuljettamiseen eri harrastuksiin. Silti Joakim ehtii harrastaa myös metsästystä, kalastusta ja kuntokiekkoa.

360 image
Vieraile Joakimin ja Pian kasvihuoneessa
https://360.narpesgronsaker.fi/panorama?panoramaId=62&location=16&lang=fi&hotspot=External link
Jaa sivu
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf