JOHAN PRINSÉN

Johan Prinsén on Osuuskunta Närpiön Vihanneksen hallituksen jäsen ja yksi osuuskunnan isoimpia viljelijöitä. Johan viljelee tomaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua.
: 22908 m2
: 22908 m2
: 29
: 29
: 3
: 3
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :JOHAN PRINSÉN
  • :Piolahti
  • :Kurkku, kirsikkatomaatti
  • :1, 96, 116,
  • :-73, -83, -88, -90, -93, -04, -06, -15
  • :Hake
  • : Viljelyssä käytetään biologista torjuntaa ja hiilidioksiditonta sähköä. Kädet ja kengät desinfioidaan aina kun mennään kasvihuoneeseen.
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Ennen armeijaa Johan kouluttautui viljelypuutarhuriksi Korsholman maanviljelyskoulussa. Hänen uransa alkoi ”tosissaan” noin kaksi vuotta armeijan jälkeen, jolloin hän 21-vuotiaana osti ensimmäisen kasvihuoneensa. Sitä ennen hän oli työskennellyt isänsä Stigin kasvihuoneilla, ennen kuin hän päätti ryhtyä omaksi työnantajakseen. Johan on suvussa kolmannen polven kasvihuoneviljelijä.

Johan on ollut osuuskunnan jäsen aina siitä lähtien, kun hän perusti oman viljelmän, ja hänellä on tällä hetkellä jopa 28 työtekijää. Johan on yksi Piolahden biolämpökeskukseen liitetyistä viidestä viljelijästä.

Hän käyttää biologisia torjuntamenetelmiä. Monia työntekijöitä työllistävissä suurissa laitoksissa hygienia on erittäin tärkeää. Sen vuoksi työntekijöille on varattu pukuhuoneet, joissa he vaihtavat erityisiin työvaatteisiin, ja vierailijat käyttävät suojavarustusta välttääkseen erilaisia tartuntoja ja tauteja. Työntekijät desinfioivat kätensä aina mennessään kasvihuoneisiin, myös taukojen jälkeen.

Vapaa-aikanaan Johan on innokas kalamies, sekä kesällä että talvella. Lisäksi hän pyrkii ehtimään yhdelle tai kahdelle lomamatkalle vuodessa. Johan on kiinnostunut jalkapallosta ja seuraa sitä sekä tv:stä että kentän laidalla. Kesällä hän viihtyy parhaiten kesämökillä mökkielämästä nauttien. Johanin perheeseen kuuluvat vaimo Anne ja vuosina -94 ja -98 syntyneet pojat. 

Jaa sivu
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf