LILLANDTS GRÖNSAKER AB

Christer Lillandt on ollut Osuuskunta Närpiön Vihanneksen jäsen vuodesta 2006. Hän otti samana vuonna hoitaakseen jo kolmannessa sukupolvessa kasvihuoneet isänsä Kurtin jälkeen, joka myös oli osuuskunnan jäsen.
: 12290 m2
: 12290 m2
: 18
: 18
: 3
: 3
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :LILLANDTS GRÖNSAKER AB
  • :Piolahti, Närpiö
  • :Pavut, oranssi helmitomaatti ja keltainen helmitomaatti
  • :6, 16, 26, 76, 106,
  • :-65, -97, -82, -88, -07
  • :Hake
  • : Biologinen torjunta, kasvualustat ja kasvien lehdet kompostoidaan ja levitetään pelloille.
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Hän on ollut mukana kasvihuoneilla koko ikänsä, ja käytyään Korsholman maanviljelyskoulun hän on työskennellyt kasvihuonealalla. Yrityksessä on hänen lisäkseen tällä hetkellä kuusi täysipäiväistä työntekijää. Christer viljelee nyt Encore-tomaatteja sekä Conchita- ja Sassari-kirsikkatomaatteja ja kesällä myös terttukirsikkatomaatteja. Christer testaa osuuskunnan puolesta noin 10 erilaisen testilajikkeen viljelyä. Muutamat lajikkeet tulevat jo myyntiin tällä kaudella. Ympäristötietoisuus on Christerille tärkeä seikka, joten kasvualustat ja taimien lehdet kompostoidaan ja levitetään pelloille lannoitteeksi. Kasvihuoneet lämmitetään hakkeella ja lämmön toimittaa viljelijöiden yhdessä omistama Pjelax Energi Ab. Christer käyttää pääasiassa biologisia torjunta-aineita ja pölytykseen hän käyttää kimalaisia. Myös hygienia on tärkeää, joten kasvihuonekäyntiä suunnittelevien on syytä soittaa ensin. Ovissa on puhelinnumerolla varustetut Stop-kyltit. Christer laajensi viljelyalaa 9 600 neliömetriin rakentamalla nk. blokkihuoneen.

Kasvihuoneiden ohella Christer hoitaa 20 hehtaarin ohra- ja kauraviljelmiä. Lillandtin perheeseen kuuluu Christerin lisäksi vaimo Helén sekä vuonna -98 syntynyt Julina ja -01 syntynyt Emilia. Vapaa-aikanaan Christer harrastaa jalkapalloa ja viettää monta iltaa viikossa jalkapallokentän reunalla seuraamassa tytärten harjoituksia tai katsomassa ottelua. Vapaa-aikanaan hän yrittää ehtiä välillä myös kesämökille rentoutumaan.

Jaa sivu
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf