PETER NYMAN

Peter Nyman on varttunut kasvihuoneviljelijäperheessä, ja kouluttauduttuaan puutarhuriksi ja päästyään armeijasta hän ryhtyi työskentelemään vanhempiensa kasvihuoneessa Närpiön Ståbackassa.
: 6348 m2
: 6348 m2
: 19
: 19
: 3
: 3
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :PETER NYMAN
  • :Ståbacka, Närpiö
  • :Tomaatti, Favorino tomaatti ja punainen helmitomaatti
  • :5, 7,
  • :74
  • :Uusiutuvalla energialla
  • :Viljellään käyttäen biologisia torjunta-aineita
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Vuonna 2005 toteutettiin suvun toinen sukupolvenvaihdos, jolloin kasvihuoneet siirtyivät Peterin omistukseen. Samalla hänestä tuli Osuuskunta Närpiön Vihanneksen jäsen ja hän hoitaa kasvihuoneviljelmää nyt kolmannessa sukupolvessa. Hän on mukana myös osuuskunnan hallituksessa. Peter viljelee tomaatteja kaikissa viidessä kasvihuoneessaan, joiden viljelyala on yhteensä 6 350 m2. Työntekijöitä on vuodenajasta riippuen 2–4, koska kasvihuoneet ovat tyhjinä joulu- ja tammikuussa.

Peter käyttää vain biologisia torjunta-aineita ja kimalaiset hoitavat pölytyksen. Hän käyttää myös 100 % uusiutuvaa energiaa, kuten turvetta ja haketta, joten hänen viljelmänsä on sekä ympäristön että hygienian suhteen korkeatasoinen. Kasvihuoneiden ovissa on puhelinnumerolla varustettu Stop-kyltti kutsumattomien kävijöiden pysäyttämiseksi. Kasvihuoneeseen mentäessä desinfioidaan sekä kengät että kädet, mikä estää sairauksia ja muita haitallisia tartuntoja leviämästä kasvihuoneisiin.

Peter harjoittaa myös pienimuotoista viljanviljelyä kasvihuoneviljelyn ohessa. Metsästys on hänen mieluisin harrastuksensa, ja lisäksi hän seuraa jalkapalloa tv:stä aina silloin tällöin. Perhe pyrkii tekemään lomamatkan keskimäärin kerran vuodessa. Peterin perheeseen kuuluu avopuoliso Maarian lisäksi -98 syntynyt Elida, -00 syntynyt Oskar ja -08 syntynyt Agnes.

360 image
Vieraile Peterin kasvihuoneessa
https://360.narpesgronsaker.fi/panorama?panoramaId=62&location=15&lang=fi&hotspot=External link
Jaa sivu
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf