TAIVALMAAN PUUTARHA OY

Taivalmaan Puutarha Oy, Robert Åman liittyi osuuskuntaan vuonna 2022. Hän on erittäin tyytyväinen päätökseensä, koska se säästää työaikaa ja ennen kaikkea tehostaa eri työvaiheet. Huomionarvoista Robertin kasvihuoneissa on, että ne lämmitetään lähellä sijaitsevan teollisuuden hukkalämmöllä. Näin ympäristövaikutus on erittäin vähäinen.
: 31920 m2
: 31920 m2
: 7
: 7
: 2
: 2
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :TAIVALMAAN PUUTARHA OY
  • :Peräseinäjoki
  • :Tomaatti, kirsikkatomaatti
  • :262, 263, 264,
  • :Kiinteä polttoaine
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Taivalmaan Puutarha Oy, Robert Åman, on yksi Närpes Grönsakersin uusimmista jäsenistä; hän liittyi osuuskuntaan vuonna 2022. Hän on erittäin tyytyväinen päätökseensä, koska se säästää työaikaa ja ennen kaikkea tehostaa eri työvaiheet. Nyt hän voi keskittyä ydintoimintaansa, viljelyyn, kun hän on luovuttanut myynnin ja markkinoinnin vastuun osuuskunnan henkilökunnalle.

Robert aloitti viljelyuransa vuonna 2016, kun hän osti nykyisen kasvihuoneensa Peräseinäjoelta. Hänen kiinnostuksensa viljelyyn juontaa juurensa isäänsä ja isoisäänsä, jotka myös ovat olleet viljelijöitä. Näin ollen Robert on kolmannen polven viljelijä. Hän viljelee tavallisia tomaatteja ympäri vuoden ja kirsikkatomaatteja kausiviljelyssä.

Vuonna 2018 hän rakensi ensimmäisen kasvihuoneensa ja asensi siihen valaistuksen, mikä mahdollisti ympärivuotisen viljelyn. Aiemmin hänellä oli vain kausiviljelyä kasvihuoneissaan. Tällä hetkellä hän viljelee noin 30000 m2 alalla. Nyt perustöitä tehdään täydessä vauhdissa uudelle lohkotalolle, jonka pinta-ala on 25000 m2, ja sen odotetaan valmistuvan vuonna 2024.

Huomionarvoista Robertin kasvihuoneissa on, että ne lämmitetään lähellä sijaitsevan teollisuuden hukkalämmöllä. Näin ympäristövaikutus on erittäin vähäinen. Viljelyssä hän käyttää vain biologista torjuntaa.

Vapaa-ajallaan hän nauttii matkustamisesta kumppaninsa kanssa sekä liikunnasta koiran kanssa.

Jaa sivu
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf