HARF HANDELSTRÄDGÅRD AB

Ulf Harf aloitti työuransa talonrakentajana ja toimi alalla 10 vuoden ajan, ennen kuin hän siirtyi työskentelemään vanhempiensa kasvihuoneella Bölessä. Vuonna 2007 hän valmistui viljelypuutarhuriksi.
: 10686 m2
: 10686 m2
: 17
: 17
: 3
: 3
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :HARF HANDELSTRÄDGÅRD AB
  • :Böle, Närpiö
  • :Kurkku
  • :20, 21, 23, 24,
  • :-74, -81, -09
  • :Turve, hake ja kierrätettyä puuta.
  • :Viimevuosina käytetty 100 % kiinteätä polttoainetta, huolto- ja korjaustöiden aikana käytetään 250m³ suuruista lämminvesi varaajaa, hyvin vähän käytetään kemiallisia torjunta-aineita, biologinen torjunta ensisijainen kasvitauteja ja tuholaisia vastaan.
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Ulf saa elantonsa kasvihuoneviljelystä jo kolmannessa sukupolvessa. Molemmat vanhemmat työskentelevät yrityksessä edelleen. Äiti Monika auttaa tarvittaessa ja isä Kurt vastaa mm. huoltotöistä, hakkeen hankinnasta ja biopolttoaineella käyvän kattilan toiminnasta. Ulfin vaimo Susanne käy töissä muualla.

Vuonna 2009 Ulf lisäsi viljelypinta-alaa ja rakensi blokkihuoneen. Hän viljelee valaistussa huoneessa kurkkua ja tomaattia ympäri vuoden. Kurkku taimet vaihdetaan kolmesti vuodessa, jolloin kasvihuoneet samalla pestään ja desinfioidaan. Taimia hoitaa 6–7 työntekijää ja satoa kerätään 6 päivänä viikossa. Tomaatti taimet vaihetaan kerran vuodessa. 

Tällä hetkellä Ulf viljelee kurkkuja 6 370 m2:n suuruisella alalla. ”Sain nuorena allergisia oireita tomaattien varsista ja lehdistä, siksi viljelen vain kurkkuja,” Ulf kertoo.

Hän pitää kasvihuoneiden ovet aina lukossa, ja niiden avaamiseksi tarvitaan erityinen avainkoodi. Ovessa on kuitenkin numero, johon mahdolliset kävijät voivat soittaa. Työntekijät käyttävät desinfiointiainetta joka aamu tullessaan töihin sekä taukojen jälkeen estääkseen tautien leviämisen kasvihuoneissa. Viljelyksessä käytetään etupäässä biologisia torjunta-aineita.

Kesällä Ulf mielellään harrastaa veneilyä ja kalastusta sekä viettää aikaa perheensä parissa. Perhe yrittää myös ehtiä lomailemaan ulkomailla kerran vuodessa. Ulf ja Susanne ovat kiinnostuneita myös elokuvista ja nauttivat välillä yhdistetyistä elokuva- ja ravintolailloista.

Ulfin perheeseen Susanne-vaimon lisäksi kuuluu poika Elias sekä bonuslapset Mattias ja Mikael.  

Jaa sivu
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf