Tomaattikeitto MADE IN NÄRPES
Ylikypsistä tomaateista teet maailman parasta tomaattikeittoa. Keittoa voi syödä alkuruoaksi tai pääruoaksi.

1kg | Kotimaisia kypsiä tomaatteja |
5dl | Vettä |
1kpl | Keltasipuli |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
2rkl | Tomaattipyreetä |
2rkl | Sokeria |
1tl | Suolaa |
10kpl | Tuoretta basilikan lehteä |
0,5tl | Jauhettua mustapippuria |
0,5tl | Cayennepippuria |
Suurus: | |
1dl | Kermaa |
0,5dl | Vettä |
1,5rkl | Maissitärkkelystä |
- Suosittelemme, että valitset keittoon mahdollisimman kypsiä tomaatteja, jotta lopputuloksesta tulee erityisen maukas ja värikäs.
- Kalttaa tomaatit. Leikkaa tomaatteihin rastin muotoiset viillot. Kasta tomaatit nopeasti kiehuvaan veteen ja jäähdytä heti perään kylmässä vedessä.
- Kuori tomaatit ja pilko valkosipuli ja keltasipuli.
- Kuullota sipuleita kattilassa öljyn kera pari minuuttia.
- Lisää ainekset kattilaan lukuunottamatta suurusta.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Anna kiehua 30 minuuttia.
- Lisää suurus keittoon koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa.
- Tarjoile fetajuustomurujen ja hyvän leivän kanssa.