Valkosipulikurkku

Yksi lempisäilyke on valkosipulikurkut, nämä on helppo tehdä ja näistä saa nauttia pitkään.
(2837)
Tulosta
1kgavomaankurkkua
250keltasipulia
6kplvalkosipulinkynttä
2kpltillinippua
Mausteliemi:
8dlvettä
2dlsokeria
1rklsuolaa
1rklsinapinsiemeniä
2dletikkaa
  1. Pese kurkut huolellisesti. Viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit ja valkosipulikynnet. Silppua tilli – myös varret.
  2. Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä (desinfiointi).
  3. Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
  4. Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti.
  5. Anna viiletä.
  6. Säilytä jääkaapissa.
  7. Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen.
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf