Valkosipulikurkku
Yksi lempisäilyke on valkosipulikurkut, nämä on helppo tehdä ja näistä saa nauttia pitkään.

1kg | avomaankurkkua |
250 | keltasipulia |
6kpl | valkosipulinkynttä |
2kpl | tillinippua |
Mausteliemi: | |
8dl | vettä |
2dl | sokeria |
1rkl | suolaa |
1rkl | sinapinsiemeniä |
2dl | etikkaa |
- Pese kurkut huolellisesti. Viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit ja valkosipulikynnet. Silppua tilli – myös varret.
- Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä (desinfiointi).
- Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
- Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti.
- Anna viiletä.
- Säilytä jääkaapissa.
- Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen.