Närpiöläinen Gulasch-keitto

Närpiöläinen Gulasch-keitto sopii mainiosti arkiruoaksi, ja sitä voi keittää ison kattilan ja lämmittää seuraavina päivinä. Maku vain paranee jääkaapissa.
(0)
Tulosta
400gNaudan paistisuikaleita
3kplKeltasipulia
4kplValkosipulinkynttä
4kplPerunaa
2kplPorkkanaa
1kplPunainen paprika
1kplVihreä paprika
5kplKypsää tomaattia
2rklTomaattipyreetä
0,5kplSitruunan mehu ja kuori
2rklPaprikajauhetta
2tlKuminaa (kokonaisina)
1tlMeiramia
2kplLaakerinlehteä
2rklHäränlihafondia
1,5lVettä
1tlSambal Oelek
Suolaa
Mustapippuria
Creme Fraiche
  1. Sulata nokare voita isossa kattilassa/padassa, ruskista liha. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuori ja pilko porkkanat pieniksi paloiksi, lisää ne pataan kun liha ruskistunut.
  3. Kuullota hetki.
  4. Lisää paprikajauhe, tomaattipyree, kumina, meirami, laakerinlehti, sitruunan mehu ja sen kuori.
  5. Survo tomaatit tehosekoittimessa, lisää tomaattimurska pataan sekä häränlihanfondia ja vesi. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä n. 1h sekoittaen silloin tällöin.
  6. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi, pilko myös paprikat. Lisää nämä kun keitto kiehunut n. tunnin, anna kiehua vielä runsas 45 minuuttia.
  7. Kun liha tuntuu murealta lisää suolaa, pippuria ja Sambal Oelek maun mukaan. Jos pidät paprikan mausta lisää myös paprikajauhetta.
  8. Keittoa kannattaa maistaa ja maustaa ja maistaa ja maustaa että siitä saa sen makuista mistä pitää.
  9. Reseptissä olevat määrät ovat suuntaa antavia ja niitä kannattaa omatoimisesti muokata omien makunystyröiden mukaan.
  10. Tarjoile Creme Fraiche tai kermaviilin kanssa ja paahdetulla leivällä.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)