San Marzano Pizza
Koe Italian autenttinen maku San Marzano -pizzalla! Tässä pizzassa käytetään aitoja San Marzano -tomaatteja Närpiöstä, jotka tunnetaan luonnollisesta makeudestaan ja rikkaasta maustaan. Unissa tai kiven päällä paistettu ohut pohja tekee reunasta ihanan rapean ja sisuksesta pehmeän ja mehukkaan. San Marzano -pizza on täydellinen valinta arki-illallisille ja juhlatilaisuuksiin. Kokeile reseptiämme jo tänään ja nauti aidosta italialaisesta pizzanautinnosta! Buon appetito!

Ainesosat
| 320g | pizzajauhoa (Nascosto) |
| 10g | tuorehiivaa |
| 2tl | merisuolaa |
| 2,2dl | kylmää vettä |
| 0 | San Marzano tomaattikastike: |
| 400g | San Marzano tomaattia |
| 4dl | vettä |
| 0,5dl | oliiviöljyä |
| 1kpl | hinonnettu keltasipuli |
| 1rkl | kuivattua oreganoa |
| 2tl | kuivattua valkosipulijauhetta |
| 0,5tl | suolaa |
| sokeria | |
| mustapippuria | |
| 0 | Pizzatäyte: |
| 200g | tuoretta mozzarellaa leikattuna ja valutettuna |
| 150g | mozzarellajuustoraastetta |
| 1kpl | punasipuli suikaloituna |
| 100g | pepperonia |
| 50g | rucolaa |
Annosta
Kategoriat
| Ruokalaji | Naposteluruoka Suolaiset leivonnaiset |
| Kausi | Kesä |
| Vaikeusaste | Vähän vaativampi |
| Valmistustapa | Leivonta |
Tee näin:
- Aloita tekemällä pizzataikina.
- Liota hiiva kylmään veteen.
- Lisää joukkoon suola ja pizzajauhot.
- Vaivaa taikinaa 10 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen.
- Riivaa taikina palloista ilmakuplat pois.
- Muotoile palloiksi. Laita yöksi jääkaappiin ilmatiiviissä astiassa.
- Tee seuraavaksi tomaattikastike.
- Kuumenna kattila. Lisää kattilaan oliiviöljy, keltasipuli, San Marzano tomaatit ja kuullota pari minuuttia.
- Lisää joukkoon vesi. Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi. Soseuta tasaiseksi.
- Jos kastike on liian löysää. Redusoi nestettä pois. Kastikkeen kuuluu olla hieman paksumpaa, kuin sosekeitto.
- Mausta kastike oreganolla, valkosipulijauheella ja suolalla. Lisää oman maun mukaan sokeria ja mustapippuria.
- Jäähdytä kastike.
- Seuraavana päivänä valmista pizzat.
- Käytä mannasuurimoita, tai vehnäsirotetta taikinoiden avaamiseen.
- Kuumenna uuni 250 C asteeseen ja kaksi uunipeltiä.
- Laske taikinat leivinpapereiden päälle.
- Täytä pizzat lisäämällä ensin San Marzano tomaattikastiketta ohuelti pizzalle.
- Seuraavaksi levitä pepperonisiivut ja suikaloitu punasipuli tasaisesti. Ripottele päälle raastettu mozzarella ja puolet tuoreesta mozzarellasta.
- Siirrä pizzat kuumien peltien päälle uuniin. Paista noin 10 minuuttia, tai kunnes pizza on mieluinen.
- Ota pois uunista. Revi päälle rucolat ja loput mozzarellasta. Nauti.







