Avomaakurkku

Avomaankurkku kasvaa 10–15 cm:n pituiseksi ja sen kuori on tummanvihreä. Rapea lajike sopii erinomaisesti säilöttäväksi suola- tai etikkaliemessä tuoreiden mausteyrttien, kuten tillin, mintun ja korianterin kera. Säilötty kurkku sopii hyvin ruokiin, joissa tarvitaan hieman kirpeyttä. Avomaankurkku sopii hyvin myös syötäväksi sellaisenaan. Kurkut säilyvät 1–2 viikkoa 10–12 °C:n lämpötilassa. Kurkku on hyvin herkkä etyleenille, joten sitä kannattaa säilyttää erillään esimerkiksi tomaateista. Jääkaapin lämpötila on kurkulle liian kylmä.

Cucurbitaceae-perheeseen kuuluva kurkku on peräisin todennäköisesti Kaakkois-Aasiasta. Sitä viljeltiin Intiassa jo noin 3 000 vuotta sitten, ja 200-luvulla eKr. sitä kasvatettiin Egyptissä. Suomeen avomaankurkku tuli 1600-luvulla.

Gurkor

FAKTABOKSI

Viljelemämme lajikkeet: Viljelemämme lajike on PROFI – maukas ja karvasaineeton avomaankurkku.
Säilytys: Kurkut säilyvät parhaiten 10–12 °C:n lämpötilassa tai huoneenlämmössä. Säilytys jääkaapissa heikentää makua. Kurkku on herkkä kylmälle.
Pakkaus: Myydään 5kg ja 12kg tukkupakkauksissa.
Salaattiin
Tsatsikiin
Sellaisenaan
Säilöntään