Tomaattihyytelö
Oletko koskaan maistanut tomaattihyytelöä? Se on monipuolinen herkku ja mikä tärkeintä, yksi eniten terveyttä edistävä hyytelö. Se sisältää rajaton määrä vitamiineja, on rikas karotenoideista ja on hyvä antioksidantti lähde.
![](https://images.ctfassets.net/4l94cdu8i7xu/70NGoJzkYW5LAGoUdiVLfL/e075c669f6840d9dab40e9c0e7c4821c/Tomatgele___624x351.jpg?w=1400&h=800&q=75&fit=fill)
1kg | kotimaisia tomaatteja |
400 | sokeria |
1kpl | sitruuna |
1kpl | kanelitanko |
- Kalttaa tomaatit, poista kuoret, pilko neljään osaan ja poista siemenet.
- . Laita pilkotut tomaatit, sokeri ja sitruunamehu kattilaan ja anna maustua tunnin huoneenlämmössä. Tämä toimenpide yhdistää tomaatin maun ja happamuuden.
- Siirrä kattila liedelle, lisää kanelitanko. Anna kiehua miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin tunnin jotta tomaattien neste haihtuu.
- Siirrä kattila pois liedeltä ja anna viiletä noin tunnin.
- Kaada tomaattihyytelö kuumennettuihin lasipurkkeihin. Lasipurkit kannattaa käyttää uunissa ennen täyttämistä jotta olisivat steriilejä, kannet kannattaa keittää.
- Säilytä jääkaapissa.