Chili-Inkivääri kastike
Kastike sopii mainiosti pöytämausteeksi, mutta muista säilyttää jääkaapissa! Anna maustua jääkaapissa n. 3 viikkoa ennen käyttöä.
![](https://images.ctfassets.net/4l94cdu8i7xu/4nZPQsKfmXUkgVPbo6Vk3g/fcf6ece018f87c745c7b56d20c6e8373/chilikastike.jpg?w=1400&h=800&q=75&fit=fill)
750g | kypsiä tomaatteja |
1kpl | punainen paprika |
2kpl | keltasipulia |
2rkl | tuoretta raastettua inkivääriä |
2kpl | punaista chiliä |
1dl | valkoviinietikkaa |
0,5dl | sokeria |
1tl | suolaa |
0,5tl | murskattua mustapippuri |
- Huuhdo tomaatit, poista paprikasta ja chilistä siemenet, kuori sipuli, pilko kaikki palasiksi.
- Kuori ja raasta inkivääri. Lisää kaikki tehosekoittimeen.
- Sekoita tasaiseksi.
- Kaada kastike kattilaan ja lisää viinietikka, sokeri, suola ja pippuri.
- Anna kiehua n. 20 minuuttia, käytä sauvasekoitinta jos kastike ei ole täysin sileä.
- Kaada puhdistettuihin lasipulloihin, säilytä jääkaapissa.
- Chili-inkivääri kastikkeen maku on parhaimmillaan 3 viikkoa tekohetkestä, joten anna rauhassa maustua jääkaapissa!