FAKTABOKSI
Viljelemämme lajikkeet: Imea & Eminentia
Säilytys: Kurkut säilyvät parhaiten 10–12 °C:n lämpötilassa tai huoneenlämmössä. Säilytys jääkaapissa heikentää makua. Kurkku on herkkä kylmälle.
Supermehevä ja kauniin heleän vihreä ”peruskurkku”
Maultaan makeahko, sopii syötäväksi sellaisenaan. Poista siemenet lusikalla ja wokkaa pikaisesti pannulla mustapippurin tai chilin kera. Mainio lämpimien kesäruokien lisukkeena – hedelmäsalaattien raikkain yllättäjä.
Vinkki: Tarjoile kurkkua parsan tapaan. Leikkaa kuorittu kurkku pituussuunnassa kuuteen osaan. Nosta lohkot lautasille, raasta päälle piparjuurta ja sitruunan kuoren ulointa, keltaista osaa. Mausta merisuolalla, mustapippurilla sekä lorauksella oliiviöljyä.
Makuparit: Mustapippuri ja chilit, korianteri, minttu, ruohosipuli, piparjuuri, vesikrassi, fenkoli, sitruunankuori, sinapinsiemen, fenkolinsiemen, kalamata-oliivit, oliiviöljy, hauki, lohi, taimen, kirjolohi, kaikki savukalat, ranskankerma, jogurtti, smetana.
Villiyrteistä: Suolaheinä, litulaukka, peltokanankaali, ruoholaukka, päivänkakkara ja kuusenkerkkä.
-Sami Tallberg
FAKTABOKSI
Viljelemämme lajikkeet: Imea & Eminentia
Säilytys: Kurkut säilyvät parhaiten 10–12 °C:n lämpötilassa tai huoneenlämmössä. Säilytys jääkaapissa heikentää makua. Kurkku on herkkä kylmälle.