Kurkku

Supermehevä ja kauniin heleän vihreä ”peruskurkku”

Maultaan makeahko, sopii syötäväksi sellaisenaan. Poista siemenet lusikalla ja wokkaa pikaisesti pannulla mustapippurin tai chilin kera. Mainio lämpimien kesäruokien lisukkeena – hedelmäsalaattien raikkain yllättäjä. 

Vinkki: Tarjoile kurkkua parsan tapaan. Leikkaa kuorittu kurkku pituussuunnassa kuuteen osaan. Nosta lohkot lautasille, raasta päälle piparjuurta ja sitruunan kuoren ulointa, keltaista osaa. Mausta merisuolalla, mustapippurilla sekä lorauksella oliiviöljyä.

Makuparit: Mustapippuri ja chilit, korianteri, minttu, ruohosipuli, piparjuuri, vesikrassi, fenkoli, sitruunankuori, sinapinsiemen, fenkolinsiemen, kalamata-oliivit, oliiviöljy, hauki, lohi, taimen, kirjolohi, kaikki savukalat, ranskankerma, jogurtti, smetana.

Villiyrteistä: Suolaheinä, litulaukka, peltokanankaali, ruoholaukka, päivänkakkara ja kuusenkerkkä.

-Sami Tallberg

Gurkor

FAKTABOKSI

Viljelemämme lajikkeet: Imea & Eminentia
Säilytys: Kurkut säilyvät parhaiten 10–12 °C:n lämpötilassa tai huoneenlämmössä. Säilytys jääkaapissa heikentää makua. Kurkku on herkkä kylmälle.

Tsatsikiin
Salaattiin
Smoothieen
Sellaisenaan

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES