Ketsuppi
Oletteko ikinä tehneet itse ketsuppia? Kuulostaa ehkä vaikealta, mutta on ihan oikeasti helppoa! Kaikki ainekset survotaan kattilaan ja sitten vaan keitellään. Kannattaa kokeilla, lopputulos voittaa ostetun ketsupin!

3rkl | oliiviöljyä |
1,5kg | kypsiä tomaatteja |
1kpl | keltasipuli |
2kpl | valkosipulinkynttä |
2rkl | raastettua tuoretta inkivääriä |
1rkl | korianterisiementä |
2kpl | kokonaista mausteneilikkaa |
1rkl | mustapippuria myllystä |
0,5tl | suolaa |
2dl | punaviinietikkaa |
1dl | ruokosokeria tai fariinisokeria |
0,5kpl | mietoa chiliä |
- Laita öljy, paloitellut tomaatit, silputtu sipuli, puristettu valkosipuli, raastettu inkivääri, korianterinsiemenet, neilikat, mustapippuri, suola ja mahdollisesti pieni määrä hakattua chiliä paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä.
- Tomaateista irtoaa hetkessä nestettä joten nestettä ei tarvitse lisätä. Anna kiehua niin kauan että tomaatit ovat pehmeitä, noin puolisen tuntia. Käytä tehosekoitinta tai sauvasekoitinta.
- Paseeraa ketsuppi siivilän läpi. Tärkeätä että paseeraa todella huolella.
- Kaada seos puhtaaseen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen n. 2h että seos saa oikean ketsuppi rakenteen. Keittoaika voi vaihdella riippuen tomaattien nestemäärästä. Sekoita silloin tällöin.
- Kaada ketsuppi lämmitettyyn lasipulloon/lasipurkkiin (desinfiointi) sulje korkki/kansi välittömästi.
- Astian tulee olla puhdas että ketsupin säilöntä aika jääkaapissa olisi hyvä. Käytä aina puhdasta lusikkaa kun otat ketsuppia purkista!