Ketsuppi

Oletteko ikinä tehneet itse ketsuppia? Kuulostaa ehkä vaikealta, mutta on ihan oikeasti helppoa! Kaikki ainekset survotaan kattilaan ja sitten vaan keitellään. Kannattaa kokeilla, lopputulos voittaa ostetun ketsupin!
(1734)
Tulosta
3rkloliiviöljyä
1,5kgkypsiä tomaatteja
1kplkeltasipuli
2kplvalkosipulinkynttä
2rklraastettua tuoretta inkivääriä
1rklkorianterisiementä
2kplkokonaista mausteneilikkaa
1rklmustapippuria myllystä
0,5tlsuolaa
2dlpunaviinietikkaa
1dlruokosokeria tai fariinisokeria
0,5kplmietoa chiliä
  1. Laita öljy, paloitellut tomaatit, silputtu sipuli, puristettu valkosipuli, raastettu inkivääri, korianterinsiemenet, neilikat, mustapippuri, suola ja mahdollisesti pieni määrä hakattua chiliä paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä.
  2. Tomaateista irtoaa hetkessä nestettä joten nestettä ei tarvitse lisätä. Anna kiehua niin kauan että tomaatit ovat pehmeitä, noin puolisen tuntia. Käytä tehosekoitinta tai sauvasekoitinta.
  3. Paseeraa ketsuppi siivilän läpi. Tärkeätä että paseeraa todella huolella.
  4. Kaada seos puhtaaseen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen n. 2h että seos saa oikean ketsuppi rakenteen. Keittoaika voi vaihdella riippuen tomaattien nestemäärästä. Sekoita silloin tällöin.
  5. Kaada ketsuppi lämmitettyyn lasipulloon/lasipurkkiin (desinfiointi) sulje korkki/kansi välittömästi.
  6. Astian tulee olla puhdas että ketsupin säilöntä aika jääkaapissa olisi hyvä. Käytä aina puhdasta lusikkaa kun otat ketsuppia purkista!
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf