Tillivohvelit ja kurkkutäyte
Tillivohveleiden ja kurkkutäytteen yhdistäminen voi luoda mielenkiintoisen makuparin. Tillivohvelit tarjoavat rapeutta, kun taas kurkkutäyte tuo raikkautta yhdistelmään. Kurkku on tunnettu raikkaasta maustaan. Yhdessä nämä ainekset tarjoavat raikkaan ja herkullisen makuelämyksen.

Ainesosat
Täyte: | |
1kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
200g | Turkkilainen jugurtti |
1tl | Suola |
0,5tl | Mustapippuri |
Tillivohvelit: | |
4dl | Maito |
1tl | Suola |
20g | Tuorehiiva |
0,5dl | Rypsiöljy |
0,5ruukku | Tuore tilli |
5dl | Vehnäjauhoja |
Annosta
Tee näin:
- Täyte:
- Raasta kurkku raastimen isolla osalla.
- Purista kurkku käsin kuivaksi ja laita kulhoon.
- Raasta kulhoon valkosipulinkynsi raastimen pienellä osalla.
- Lisää kulhoon turkkilainen jugurtti (voit myös käyttää ranskankermaa), suola ja rouhittu mustapippuri.
- Sekoita.
- Tillivohvelit:
- Mittaa maito kulhoon.
- Lisää joukkoon suola, tuorehiiva ja rypsiöljy (voit myös käyttää sulatettua voita).
- Lisää hienonnettu tilli.
- Lisää vehnäjauho taikinaan koko ajan sekoittaen (jos taikina tuntuu liian löysältä voit lisätä jauhoja).
- Jätä taikina huoneenlämpöön ainakin tunniksi käymään.
- Taikina on valmis paistettavaksi, kun se on alkanut muodostamaan isoja kuplia.
- Voit paistaa vohvelit pannulla öljyssä, tai vohveliraudalla.
- Muista voidella vohvelirauta.
- Tarjoile vohvelit tuoreen hienonnetun tillin ja kurkkutäytteen kanssa.