Gurka

Supersaftig och vackert klar grön ”basgurka”.

Sötaktig till smaken, passar att ätas som sådan. Avlägsna frön med en sked och woka snabbt i pannan kryddat med svartpeppar och chili. Perfekt som tillbehör till den varma sommarmaten – fruktsalladernas fräschaste överraskare. 

Tips: Servera gurkan som sparris. Skär den skalade gurkan på längden i sex delar. Flytta delarna till en tallrik, riv pepparrot ovanpå och det yttersta skalet av en citron. Krydda med havssalt, svartpeppar och en skvätt olivolja.

Smakpar:
Svartpeppar och chili, koriander, mynta, gräslök, pepparrot och vattenkrasse, fänkål, citronskal, senapsfrön, fänkålsfrön, kalamata-oliver, olivolja, gädda, lax, forell, regnbågsforell, alla rökta fiskar, crème fraiche, yoghurt, smetana.

Vildörter: ängssyra, löktrav, sommargyllen, gräslök, prästkrage och gran skott.

Gurka
FAKTARUTA
 

Sort: IMEA, AVIANCE, EMINENTIA, TARU, GALIBER
Odlingsperiod: Året runt
Produktens hållbarhet: Sensorisk
Förvarings- och försäljningstemperatur: Rekommenderad förvaringstemperatur är 10–12 grader eller rumstemperatur. Förvaring i kylskåp försvagar smaken. Gurkan är känslig för köld!
Försäljningsparti: säljs till butik i 10kg lådor

EAN-kod: 

För tzatziki
I sallader
I smoothies
Som sådan

Bli inspirerad & njut