Sven Sigg Ab | Andelslaget Närpes Grönsaker

Ansvar

För oss på Närpes Grönsaker är det självklart: för att vi ska kunna producera förstklassiga grönsaker måste vi vara ansvarsfulla. Och det innebär att vi måste göra den nya generationens val, producera tryggt och inhemskt samt värna om rena odlingsprocesser.

VI ODLAR ENBART INHEMSKT

Våra grönsaker kan man äta som de är, använda som tillbehör eller tillreda en hel måltid av. De inhemska grönsakernas väg till användaren är kort och tack vare det är smakupplevelserna alltid som bäst. Vi lovar att även i fortsättningen odla 100-procentigt finländsk mat, packa våra produkter i närheten och leverera dem till dig så snabbt som möjligt.

VI VÄLJER FRAMTIDENS LÖSNINGAR

Den nya generationen behöver val som hjälper dem att leva ett lyckligt och hälsosamt liv. Vi lovar att även i fortsättningen välja framtidslösningar när vi utvecklar vår verksamhet. Vi är stolta över att vi redan nu till största delen använder inhemska fasta och förnybara bränslen för uppvärmning av våra växthus. Att bry sig om, är ett levnadssätt vi är fostrade till, och samma kärlek lovar vi att föra vidare.

VISSTE DU?

  • Våra tomater är närproducerade, majoriteten av våra odlare verkar i omedelbar närhet av packeriet. De korta avstånden håller belastningen på miljön låg. Eftersom tomaterna kan ätas helt och hållet uppstår det heller inget matsvinn. Dessutom är alla förpackningar i vårt breda tomatsortiment 100 procent återvinningsbara.

  • Vi har minskat på andelen plast i våra förpackningar. Under de senaste åren har vi bland gjort plastomslaget på gurkan 25% tunnare, vilket betyder en minskning på närmare 6500 kilo plast per år. Plastomslaget på gurkan förbättrar hållbarheten med flera dagar och minskar på så sätt avsevärt på svinnet.

  • På Närpes Grönsakers packeri förpackas mer än en halv miljon tomater per dag. På årsnivå innebär det över 150 000 000 packade tomater. Häftigt, eller hur? Packeriet, som utnyttjar solenergi och annan förnybar energi, fungerar alltså med stor kapacitet året om, men ansvarsfullt – naturligtvis.