ÅK PÅ EN VIRTUELL UPPTÄCKSFÄRD TILL GRÖNSAKERNAS URSPRUNG

Närpes Grönsakers virtuella värld tar dig till våra inhemska växthusgrönsakernas rötter. Stig in, utforska och lyssna på våra berättelser – Vihannes on Närpes

 

Vi söker mera arbetskraft - är det månne du? 

Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med sortering, förpackning, maskinoperatörsfunktioner och expeditionsarbete i landets modernaste grönsakspackeri. Hos oss får du jobba med trevliga kollegor i en mångkulturell miljö och skaffa dig arbetslivserfarenhet och arbetspraktik från branschen.

 

MEDDELANDE

Under vintern 2022 har vi alla kunnat läsa om ett misstänkt fall av ocker i Närpes, som är relaterat till växthussektorn. Idag har medierna rapporterat att förutom de tidigare rapporterade vietnamesiska aktörerna, att även en växthusföretagare nu är misstänkt för ocker. Andelslaget Närpes Grönsaker vill härmed meddela att ingen av Andelslaget Närpes Grönsakers odlare är misstänkta för brott och inte på något sätt är inblandade i detta fall.

Stefan Skullbacka
VD, Andelslaget Närpes Grönsaker

 

Solkraftverket installerat!

Under midsommarveckan 2020 togs Närpes Grönsakers solkraftverk i bruk. Nu är det i full produktion. Uppskattad årsproduktion är 250 MW vilket är ungefär 20% av årsbehovet för verksamheten på packeriet. 

 

Packeriet har blivit certifierad enligt ISO 14001-miljöledningsstandarden

vilket är ovanligt i växthusbranschen. Certifikatet innebär att varje funktions miljöeffekt har identifierats, och processerna för att kontrollera och leda utvecklingen har blivit utredda.

 

Kom med i matgemenskapen - Kasvisreseptit.fi

Kasvisreseptit.fi är mera än bara en receptbank för grönsaksrecept. Det är forumet där hemmakockarna och proffs som älskar vegetarisk mat träffas, forumet där alla hittar inspiration och lättnad till sin vardagsmat och för fest. Recepten finns också på svenska!

 

Kasvihuonevihannesten hiili- ja vesijalanjälki | Växthusgrönsakernas kol- och vattenavtryck

Läs mera i bloggen

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES