ÅK PÅ EN VIRTUELL UPPTÄCKSFÄRD TILL GRÖNSAKERNAS URSPRUNG

Närpes Grönsakers virtuella värld tar dig till våra inhemska växthusgrönsakernas rötter. Stig in, utforska och lyssna på våra berättelser – Vihannes on Närpes

 

Gurka är en riktig supergrönsak!

Gurkan har många hälsofördelar och är till en stor hjälp om man vill gå ner i vikt. Och det finns inget bättre sätt att fira vårens härliga ankomst än med en fräsch gurkasmoothie.

 

Kom och jobba till oss!

Vår verksamhet fortsätter att utvecklas och vi söker nu ett antal linjeförare och packeriarbetare. Som linjeförare ansvarar du för respektive packlinjers drift och övervakning av packprocessen, handhar egenkontroll uppgifter för linjen och har ansvar för packteamets arbete och produktivitet.

 

Solkraftverket installerat!

Under midsommarveckan 2020 togs Närpes Grönsakers solkraftverk i bruk. Nu är det i full produktion. Uppskattad årsproduktion är 250 MW vilket är ungefär 20% av årsbehovet för verksamheten på packeriet. 

 

Packeriet har blivit certifierad enligt ISO 14001-miljöledningsstandarden

vilket är ovanligt i växthusbranschen. Certifikatet innebär att varje funktions miljöeffekt har identifierats, och processerna för att kontrollera och leda utvecklingen har blivit utredda.

 

Kom med i matgemenskapen - Kasvisreseptit.fi

Kasvisreseptit.fi är mera än bara en receptbank för grönsaksrecept. Det är forumet där hemmakockarna och proffs som älskar vegetarisk mat träffas, forumet där alla hittar inspiration och lättnad till sin vardagsmat och för fest. Recepten finns också på svenska!

 

Kasvihuonevihannesten hiili- ja vesijalanjälki | Växthusgrönsakernas kol- och vattenavtryck

Läs mera i bloggen

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES