ÅK PÅ EN VIRTUELL UPPTÄCKSFÄRD TILL GRÖNSAKERNAS URSPRUNG

Närpes Grönsakers virtuella värld tar dig till våra inhemska växthusgrönsakernas rötter. Stig in, utforska och lyssna på våra berättelser – Vihannes on Närpes

 

Vi söker mera arbetskraft - är det månne du? 

 

 

Vihannes on Närpes!

För att en grönsak skall vara förstklassig bör den vara odlad med ansvar. Ansvar innebär nya generationens val, trygg och inhemsk produktion samt rena odlingsprocesser. Våra odlare lever och andas våra värderingar och för dem är det en hederssak att leva upp till dem.

Därför Vihannes on Närpes.

 

Solkraftverket installerat!

Under midsommarveckan 2020 togs Närpes Grönsakers solkraftverk i bruk. Nu är det i full produktion. Uppskattad årsproduktion är 250 MW vilket är ungefär 20% av årsbehovet för verksamheten på packeriet. 

 

Packeriet har blivit certifierad enligt ISO 14001-miljöledningsstandarden

vilket är ovanligt i växthusbranschen. Certifikatet innebär att varje funktions miljöeffekt har identifierats, och processerna för att kontrollera och leda utvecklingen har blivit utredda.

 

Kom med i matgemenskapen - Kasvisreseptit.fi

Kasvisreseptit.fi är mera än bara en receptbank för grönsaksrecept. Det är forumet där hemmakockarna och proffs som älskar vegetarisk mat träffas, forumet där alla hittar inspiration och lättnad till sin vardagsmat och för fest. Recepten finns också på svenska!

 

Kasvihuonevihannesten hiili- ja vesijalanjälki | Växthusgrönsakernas kol- och vattenavtryck

Läs mera i bloggen

FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES